En härligare vardag

"Vardags-Rebecka", from me to you
 
 
Få inte upp hoppet nu om att jag ska börja skriva en massa om min VARDAG, nej här i bloggiz håller jag mig till träning, pyssel och lite vardagsreflekterande poesi :-) Men nu vill jag skriva om en hälsogrej som verkligen är förankrad i just VARDAGEN, nämligen några nya vanor som har gjort uuuunder för mitt liv. Ni kan kanske bli taggade på att pröva ni också?
 
Sockerstopp -> energi. Jag trodde att tiden-jag-brukade-vakna-innan-alarmet var över i mitt liv och att det typ hade att göra med att jag lever i en parrelation sedan ett par år tillbaka och har kommit ur mina gamla vanor, ni vet - när jag hade tid att foka mer på mig själv. Men inte tänkte jag på att jag blev tröttare av att jämt äta godis! Den 8 mars slutade jag med socker och efter typ en månad hade suget släppt helt. Jag vaknar innan alarmet går nu, ofta kl 05.56 :-)
 
Mellis -> energi. Att äta mellis på förmiddagen och inte bara eftermiddagen gör att min gamla energidipp som brukar komma framåt kl 14 inte kommer alls! För jag håller energin i kroppen jämn och gosig. Förr åt jag hellre tre större mål om dagen, för att låta magen och tänderna vila, men det var inte min grej. Jag började med förmiddagsmellis för att jag läste en rekommendation till oss med känsliga magar, att inte låta tarmen vara helt tom, för då börjar den typ fräta sönder sig? Eller typ att tarmen är inflammerad på oss känsliga stackare och behöver något att jobba med. Så, nu ni.
 
Meditation -> energi. På universitetet går jag till Andrummet, playar Daily meditation podcast och djupandas. Syret kickar igång min hjärna på ett sätt som verkligen känns fysiskt, nästan vibrerande! Supergrej.
 
Jogga -> energi. Nu har jag ju tänkt springa Sthlm halvmara, så jag måste springa även när jag inte vill. Och råkar det bli sent på kvällen får jag ändå ge mig ut, för jag måste hålla mig till planeringen. Och faktiskt är det skönt. Kvällen berikas ju inte mer av att hänga en timme extra i soffan om jag säger så, utan när jag får njuta i skönt tempo och sedan sätta en guldstjärna i kalendern!
 
Niyama -> energi. förtjänar ett helt eget inlägg. Men det handlar, för mig, om att klä mig fint, vara ren, ha ett rent hem, älska, studera helhjärtat och äta god mat. Queenigt men minimalt, fint.
få mer energi hurtig levmeddet meditera sluta med socker
1 kommentar