En härligare vardag

"Vardags-Rebecka", from me to you
 
 
Få inte upp hoppet nu om att jag ska börja skriva en massa om min VARDAG, nej här i bloggiz håller jag mig till träning, pyssel och lite vardagsreflekterande poesi :-) Men nu vill jag skriva om en hälsogrej som verkligen är förankrad i just VARDAGEN, nämligen några nya vanor som har gjort uuuunder för mitt liv. Ni kan kanske bli taggade på att pröva ni också?
 
Sockerstopp -> energi. Jag trodde att tiden-jag-brukade-vakna-innan-alarmet var över i mitt liv och att det typ hade att göra med att jag lever i en parrelation sedan ett par år tillbaka och har kommit ur mina gamla vanor, ni vet - när jag hade tid att foka mer på mig själv. Men inte tänkte jag på att jag blev tröttare av att jämt äta godis! Den 8 mars slutade jag med socker och efter typ en månad hade suget släppt helt. Jag vaknar innan alarmet går nu, ofta kl 05.56 :-)
 
Mellis -> energi. Att äta mellis på förmiddagen och inte bara eftermiddagen gör att min gamla energidipp som brukar komma framåt kl 14 inte kommer alls! För jag håller energin i kroppen jämn och gosig. Förr åt jag hellre tre större mål om dagen, för att låta magen och tänderna vila, men det var inte min grej. Jag började med förmiddagsmellis för att jag läste en rekommendation till oss med känsliga magar, att inte låta tarmen vara helt tom, för då börjar den typ fräta sönder sig? Eller typ att tarmen är inflammerad på oss känsliga stackare och behöver något att jobba med. Så, nu ni.
 
Meditation -> energi. På universitetet går jag till Andrummet, playar Daily meditation podcast och djupandas. Syret kickar igång min hjärna på ett sätt som verkligen känns fysiskt, nästan vibrerande! Supergrej.
 
Jogga -> energi. Nu har jag ju tänkt springa Sthlm halvmara, så jag måste springa även när jag inte vill. Och råkar det bli sent på kvällen får jag ändå ge mig ut, för jag måste hålla mig till planeringen. Och faktiskt är det skönt. Kvällen berikas ju inte mer av att hänga en timme extra i soffan om jag säger så, utan när jag får njuta i skönt tempo och sedan sätta en guldstjärna i kalendern!
 
Niyama -> energi. förtjänar ett helt eget inlägg. Men det handlar, för mig, om att klä mig fint, vara ren, ha ett rent hem, älska, studera helhjärtat och äta god mat. Queenigt men minimalt, fint.
få mer energi hurtig levmeddet meditera sluta med socker
1 kommentar

Poddar

Hej bloggis!
 
Nu har jag kommit hem från ett halvår i Indien (ja hej hej!) och visst är det dags för bloggen att få kärlek igen :-) Vad händer, rent hälsomässigt i mitt liv? Jo just nu tränar jag för Stockholm halvmaraton och mitt nya motto är NIYAMA - men mer om det en annan gång för nu ska här tipsas om poddar!
 
Här är nio poddar som jag just nu prenumerar på:
 
 
Daily meditation podcast
Daglig meditation för en dagsdos djupandning och sweet talk. Perfekt för att lugna ner sig lite med (och få en massa nytt syre och energi på grund av djupandningen!) mitt i det stockholmska tempot.
 
Ekot
Just nu pluggar jag folkrätt på juristprogrammet och lärarna kräver att vi studenter ska ha koll på omvärlden. Okej ohej då! Jag undviker gärna nyheter annars eftersom världen suger, men om jag ändå måste så tar jag lättast till mig informationen om jag får den uppläst! Och faktiskt så är det ganska spännande att börja ha omvärldskoll.
 
Bra stämning
En snabb podd om juridik som jag fortfarande "känner på". Den är ganska ny. Just juridik i flödet gillar jag! Jag har börjat prenumerera på HD:s domar i RSS-flöde och även upptäckt webb-TV:n "Veckans juridik". Det återstår att se när jag tar mig tid att faktiskt läsa domarna och kolla serien, men poddarna, de lyssnar jag på! Det är så bra med poddar ju. Med dem i öronen går det att åka tunnelbana eller gå promenader, diska eller whatever. Super.
 
Träningspodden
50% träning 50% livsstil. För något år sedan var det mer snack om träning vilket jag föredrog, men nu är jag ju hooked och kan inte sluta. Kul, peppig podd. 
 
Alex och sigges podcast
Blir de inte bara roligare och roligare? Jag var sen med att haka på trenden i och med min gamla mans-bojkott men nu skriver jag upp mig för en livstidsprenumeration alltså.
 
Juridikpodden
Superbra juridikpodd! Jag har märkt att om jag lyssnar mer aktivt och antecknar i mobilen, så märker jag hur mycket Tove och Mårten faktiskt går igenom och förklarar. Att "bara lyssna" är underhållande men mycket flyger över huvudet på mig när jag inte har papper och penna i högsta hugg. (Ni som gillar juridik, jag har väl tipsat om Harry Potter-bloggen förr? Den där olika situationer i HP prövas rättsligt. Superskoj!)
 
Maratonpodden
Kul, peppig, nördig, inspirerande, tankeväckande. En storfavorit!
 
Rättegångspodden
Men vaaarfööör kommer aldrig någon ny säsong??
 
Yogiskt
En alldeles ljuuuvlig podd, full med yogisk filosofi och varma ord. Den här podden gör mig lugn och lycklig.
 
 
 
De här poddarna prenumererar jag inte på. Antingen är det för att jag inte har lyssnat in mig på dem än, eller så är det för att jag hellre playar dem någon gång ibland.
 
Historiepodden och Genushistoriepodden har inte bara sköna jinglar, utan är intressanta och nördigt mysiga.
 
Hälsosant pratar om tarmhälsa, hormoner och annat intressant! Dock på en ganska ingående fysiologisk nivå som jag inte alltid förstår.
 
Kropp och själ tar upp dagsaktuella ämnen och trender som rör kroppen och knoppen. Fint och lite sorgligt ibland.
 
Fredagspodden och jag är inte så tajta just nu som vi en gång var, jag kan tycka att podden ibland är lite tom liksom. Men fortfarande mysig. Samma sak gäller Värvet: för några år sedan var jag besatt men nu? Njäh. Har inte tålamod eller intresse längre. Men ibland kan jag inte sova och då är det skönt att somna till Värvet. En underbar pod har jag inte fastnat för heller men den passar typ också vid sömnlöshet.
 
I nöd och lyft pratar Kalle och Brita om träning. Jag gillar dem och jag gillar träning så den ska jag lyssna mer av! Gillar ni att lyssna på poddar om styrketräning kan jag rekommendera Styrkebyrån för övrigt: en podd för starka kvinnor och med starka kvinnor.
 
 
 
podcasts poddar poddtips
0 kommentarer