Var en motionär - upptäck ditt närområde

Älvsjöskogen
 
I mitt närområde ligger Älvsjöskogen, en skog med upplysta spår, utegym och "tysta avdelningar". Jag kommer dit på knappa kvarten med cykel och kan springa längs med granar och backar på en grusig, bred stig.
 
Om jag istället beger mig västerut finns Vinterviken bara tjugo minuters gångavstånd hemifrån. Där finns 4H-gården som får mig att önska atr jag hade barn så att jag också fick bara aktiv och mocka hästskit, mata kaninerna och plantera hos fåren. På söndagar finns det billigt fika till självkostnadspris, ute oavsett väder. Där finns klippor som jag älskar att ta sats från, och hav som är skönt att simma i.
 
Söderut på kartan hittar ni Gömmaren, en jätteskog nära Kungens kurva. Den har jag inte urforskat än, och jag kommer inte hinna det innan vi lämnar landet heller. Typiskt va, vad en kan gå miste om när en är ouppmärksam. Men Christoffer säger att naturen är magiskt norrländsk där och sjön fin att bada i.
 
 
När jag bodde i Nacka omgavs jag av höga kullar och djupa sjöar. Under sommaren gillade jag att springa runt Långsjön och sedan simma en vända i den, i silverljus. Och när jag bodde i Vasastan hade jag nära till såväl kungliga Hagaparken som till murriga Lilljansskogen. Och hallå, vi har ju hela Djurgården också, mitt i stan. En kvart med buss från Slussen ligger paradiset Hellasgården, där allt är underbart och utbudet enormt: yoga, bastu, kallbad, skidspår, kafé, aufguss, you name it <3 Alla de där ställena har jag hittat när jag varit på jakt efter rörelse eller naturupplevelser.
 
Promenader och löpning har lett mig till
Stockholms gröna guldgruvor.
 
 
På en filt i Västertorpsparken
 
Den som tror att Stockholm bara är Drottninggatan, Stureplan och förorter behöver öppna sina ögon - och förslagsvis sätta sig på en buss (eller cykel...) för att upptäcka all NATUR som finns här.  Stockholm är en underbart vacker, levande stad. Full med människor, liv, rörelse, hav, grönska, cava, konst, modigt mode, klubbar, caféfrukostar, klippor, harar, rådjur och trendiga kardemummabullar.
 
Vilka guldgruvor finns i ditt område?
 
 
Vet du inte så kan google och ett par sköna skor ge dig svaret <3 ;-)
0 kommentarer