Var en motionär - spring dit du ska

 På kontoret va!
 
Som den diviga amatör jag är (#gladmotionär) vill jag nu propsa på er något som är helt nytt även för mig, nämligen - transportlöpning! Enklare kan det inte bli faktiskt, du ska bara ta dig från punkt a till b som vanligt men göra det joggandes. Eller springandes om du är så i gasen, bara tuta och kör! Packa lätt eller ingenting alls och spänn ryggsäcken tajt så kommer det gå alldeles strålande.
 
Tidigare har jag varit anti transportlöpning. Jag tänkt att det låter hetsigt och alldeles för tidseffektivt. Och jag gillar när träningspassen är separata event, för att få existera frikopplade från andra plikter om ni förstår vad jag menar. På det sätter blir träningen en helt egen tillställning, värd all sin uppmärksamhet! Och genom att tvinga sig ut från soffmyset på kvällen så har en plötsligt unnat sig rörelse. Men sedan läste jag Born to run och är omvänd (på typ tusen plan! Jag sade upp mig redan innan jag hunnit läsa ut den!).
 
- Herre gudar, det är klart att träningen inte behöver vara ett eget event!
 
Vi människor är födda att springa. Det finns ingen idé med att ta oss runt sittandes på bussar och hålla träningspass isolerade från vår vardag - träningen, rörelsen, är våra liv. Så ska du någonstans: spring!
 
Stolt som en bjunibjörk, efter min första transportlöpning till jobbet
 
spring till jobbet springa transportlöpning
0 kommentarer