Var en motionär - ruska tag i latmasken

 
Det här inlägget skriver jag mycket för min egen skull, för det har bosatt sig en riktig latmask i mig som behöver skakas ut! För, vad pågår i mig, om inte en gym-strejk! Latmasken har uppenbarligen förträngt att jag älskar gymmet, och den vägrar inse att jag måste träna styrka för att min överrörliga kropp inte ska gå under totalt. 
 
 
Så hur funkar det att råda bot på en latmask?!
 
  1. Alright, det första som kan konstateras är att träning är vanor som allt annat. Så, det mest grundläggande att göra för att hitta till sin träning är att sätta vanan. Och det innebär i mitt fall att jag måste tvinga mig själv till gymmet i några veckor innan vanan sitter. 

  2.  Och hur tvingar jag mig själv då?! Genom att vara benhård. Jag ska fan köra styrketräning den här veckan, inga ursäkter! En gång bara, jeez det är fixat på nolltid! Hate to be the one to say it men den här punkten är vital. Disciplinera dig!

  3. Planera in passet, sätt en timer och låt resten av planeringen den dagen komma i andra hand. Och var logisk, tåhar du skitsvårt att träna efter en lång dag på jobbet, hitta tid på morgonen då. Utgå från din energikurva, ingen kan den så bra som du.
  4. Motivera dig själv, påminn dig om varför träningen behövs. Jag måste påminna mig om att jag behöver stabilisera kroppen med styrketräning för att inte kollapsa. Kollapsar jag kan jag ju inte ens springa. Och hallå det är kul att springa. Och att styrketräna för den delen.

  5. Kan du inte motivera dig själv, låt en app göra jobbet! Jag använder runkeeper. Eller för all del en vän, en pt, en bok, en yogakurs eller whatevz. Läs mina andra motivations-inlägg också och du är all set.

  6. Och förstås, tänk inte. Bara sätt ett alarm som ringer när det är dags att bege dig ut. Klockan ringer, you know what to do. 
 
Pjuh, det här var välbehövligt! Nu ska jag boka in ett tabata i kalendern! Tack tack.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kom tillbaka till träningen latmask motivation omotiverad
1 kommentar
sandra

Vilket toppeninlägg! Tack för peppen :)

Svar: Vad kul att det hjälpte även mig! Wop wop du grejar det!
glittergreens.blogg.se