Drömvisioner om vår resa

Jag föreställer mig det här och känner mig lycklig: - att vi ser vackra skymningar - att vi verkligen uppskattar maten vi äter, för den är liksom allt vi har och allt blir godare utomhus - att vi gör upp eldar så många kvällar vi bara kan - hur skönt det blir att sova, tätt ihop och värma varandra - att vi ibland får bada hos vänner/främlingar/hostel. Her-re-gudars så skönt! - hur kul det blir att svänga förbi städerna där min familj bor - att cyklandet är en pina och njutning samtidigt. - hur vacker Europa är i höstskrud - hur gott det blir att vakna till kaffe och gröt! - att vi ibland kommer duscha i sjöar och hav - att jag kanske får låna en klänning av Nadja när vi besöker henne i Kosovo, så att jag får se civil ut och lukta gott när vi skålar på någon vacker restaurang - att vi ser vackra gryningar - att jag känner mig trygg med Christoffers hand i min Och sedan att vi flyger till Indien, dumpar cyklarna och alla funktionskläder, och att en helt ny resa börjar då.
cykla till indien
1 kommentar

Var en motionär - lös det bara

Min ryggsäck är en lättviktare från Marmot som inte är gjord just för löpning, men funkar bra.
 
Vet ni vad? Jag trodde att det skulle vara skitjobbigt att springa med ryggsäck som pendlarna gör. Skumpigt, opraktiskt och tungt. Men ett tu tre snörade jag på mig en ryggsäck och det var ju nema problema! Jag tänkte inte alls på den när jag sprang, så jag har gjort det till en vana.  Väl framme på jobbet har jag duschat, bytt om och vips varit lika anständig som alla andra. Plus lite gladare ;-). Genom att börja springa till jobbet har jag fått flera mil sprungna än tidigare månader, utan att alls behöva planera in mina kvällar eller släpa mig ur soffan.
 
Vi kan hitta på tusen ursäkter till att inte springa eller gå till jobbet,
men för den som faktiskt vill göra det finns lösningar.
 
 
mvh besserwissern
kom igen och gör det bara spring med ryggsäck
0 kommentarer

Var en motionär - tre boktips!

 
 
1. Born to run av Christopher McDougall är boken som har frälst hundratusentals människor att springa. Jag fattade först inte att allt i boken var på riktigt, för karaktärerna och historierna verkade osannolika. Men ju längre jag läste, desto mer började jag själv känna Är Möjligt! Det kan göra ont att springa, men det går ändå. En kan vara bakis och trött men det går att springa ändå. För, det är härligt att springa. Och vi är gjorda att springa långtBorn to run är en bok som mixar reportage, sååååå spännande återberättelser om olika maratonlopp med roliga personporträtt och fakta om den mänskliga anatomin. Boken är verkligen rolig, spännande, knäpp och livsbejakande. Jag tror att den hade mycket att göra med att jag sade upp mig för att cykla till Indien he he he, utan att ens ha hunnit läsa ut den.
 
Jag beklagar missrepresenationen av kön i det här inlägget hörni.
 
 
 
 
 
 
2. Löparens hjärta av Markus Torgeby har kallats den svenska versionen av Born to run faktiskt. Den handlar om att springa av njutning och vara en del av sin kropp, och hur svårt det kan vara i vårt samhälle som ska vara så fokuserat på intervaller och presationer. Markus är tjugo år i boken när han flyttar ut i en kåta i skogen, för att avskärma sig från allt och komma i kontakt med sin springande själ. Och gud vad han springer. Det är en fin, personlig bok om att försöka hitta rätt i livet. 
 
 
3. Spring för kärleken och livet av Ludvig Rasmusson är ganska kul faktiskt. Rasmusson skriver kvickt och underhållande, och breder på med en del "fakta" som känns förlegad och som han inte direkt källhänvisar till om jag säger så. I boken bemöter han många aspekter av löpningn och det märks att han har hunnit tänka mycket på vad han skriver. Det blir därför inte bara underhållande manplaining utan även tänkvärt och vackert. Hans korta meningar är sylvassa. Bland annat presenterar han idén att själva löpningen är vilan, och inte det vi gör när vi äter middag eller ligger still. Han jämför känslan att vara överäten, sittandes, försupen och rökande på en middag , med att springa längs med strandkanten och svänga in i skogen. Vilket ger själen och kroppen mest ro? Jag har inte läst klart boken än, så jag återkommer nog med fler exempel senare.
0 kommentarer