Var en motionär: folkhälsa på skärmen och i lurarna

 
Hörni! Det är dags att fylla på i motivationsbanken. Augusti kommer ju med så många förändringar (och behov av höstjacka?!) men för den sakens skull får vi inte tappa fokus. Här kommer pepp i form av mediakonsumtion, nu med fokus på folkhälsa.
  • Johan Holmsäters sommarprat om hur han startade Friskis och svettis, och vikten av folkhälsa. Peppande samt läskigt om vad samhällets orörlighet innebär på lång sikt.
  • På tal om Friskis så är deras Friskispressen en så galet bra tidning. I den vikthetsas inte, gamla tanter lyfter runga vikter och det finns alltid tydliga genusperspektiv. Hälsa utan hets, som det ska vara <3
  • Kalle Zackaris program Svett och etikett, Träna med Kalle och Gympaläraren. Omg som Gympaläraren fick mig att gråta. Kalle tar upp samma problem som Johan: att Sverige rör sig för lite. Ovh det försöker han göra nåt åt. Wop wop, mer hälsofrälsning åt folket!
  • Kropp och själ i P1 lyfter verkligen att kroppen och knoppen är ett. I detta program reflekterar de om allt från normer om fetma till hur beröring känns. Lärorikt och mångfacetterat. 
Läs fler mediatips jag skrev om sist här
Var en motionär friskispressen kropp och själ sommarprat
0 kommentarer